SUN-SAILING HOLIDAYS IN GREECE

Monks  Navagio  bbq

 

Αρχική | Sun-Sailing | Με Σκίπερ | 2-3ήμερα  |

ΕλλάδαΟργανωμένα Ταξίδια | Προορισμοί |

Χωρίς Σκίπερ | Photo Gallery | Νησιά-Χάρτες |

Ιστιοπλοïα-Ιnfo  |  Ενοικίαση  |  Επικοινωνία  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ναύλωση (ενοικίαση) ιστιοπλοϊκού σκάφους με σκίπερ ή χωρίς σκίπερ, οργανωμένα ταξίδια, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

 

Υποχρεώσεις - Ναυλοσύμφωνο -

Διπλώματα ιστιοπλοΐας.

 

Όλες οι ναυλώσεις ιστιοπλοϊκών & καταμαράν στην Ελλάδα είναι bareboat (κενό σκάφος) ακόμα και με επαγγελματία σκίπερ ή hostess (δεν είναι μόνιμο πλήρωμα).

Στην περίπτωση αυτή ο σκίπερ ή η hostess αποτελούν μέλος της ομάδας σας (crew member) και έχουν τις ευθύνες που τους αναλογεί η θέση τους.  

Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής (μηχανοκίνητα, παραδοσιακά, ιστιοπλοϊκά) που έχουν μόνιμο πλήρωμα (crewed yachts).

Βασικά οι ενοικιάσεις ιστιοπλοϊκών & καταμαράν ειναι 7ήμερες (Σάββατο-Σάββατο).  Εμείς σας προσφέρουμε και ναυλώσεις 1, 2, 3, ημερών (Σαββατοκύριακα) ή 10 ημερών ανάλογα με την διαθεσιμότητα των σκαφών μας.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑΥΛΟΥ (pdf):

1) Ναύλωση με δικό σας σκίπερ (bareboat):  Δύο διπλώματα ιστιοπλοϊκής σχολής ή ένα δίπλωμα και μια υπεύθυνη δήλωση + χρηματική εγγύηση + πρακτική εμπειρία.

 

2) Ναύλωση με επαγγελματία σκίπερ (bareboat): Ένα δίπλωμα ιστιοπλοϊκής σχολής ή μια υπεύθυνη δήλωση.

3) Συμμετοχή σε Οργανωμένα ταξίδια με επαγγελματία σκίπερ (bareboat). Μια υπεύθυνη δήλωση ή τίποτα. Με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή.

Το κόστος ενοικίασης ενός ιστιοπλοϊκού συνήθως εξαρτάται από το μέγεθος, το μοντέλο, την εποχή ενοικίασης  και το έτος κατασκευής του σε σχέση πάντα με τον εξοπλισμό και την πολυτέλεια που διαθέτει.

 

Οι τιμές ενοικίασης είναι περίπου ±260-450 ευρώ την ημέρα χωρίς τον σκίπερ (±150 €) για 6-10 άτομα, κόστος που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο διότι δεν θα έχουν άλλα έξοδα μεταφοράς η διαμονής.

 

(Οι τιμές στα σκάφη ειναι σταθερές ασχέτως του αριθμού των ατόμων, είται είστε 2 ή 6 ή 8 άτομα το κόστος ενοικίασης παραμένει το ίδιο, άρα ο αριθμός ατόμων διαμορφώνει το ακριβό ή το φθηνότερο, εκτός απο τα οργανωμένα ταξίδια που η τιμές ειναι ανά άτομο).

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ - ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ.  

Όταν σιγουρευτείτε για τις: ακριβείς ημερομηνίες / με ή χωρίς σκίπερ / αριθμό των ατόμων / μας ενημερώνετε για να κάνουμε μαζί την επιλογή και κράτηση του σκάφους.

 

Μία προκαταβολή (30-45% του ναύλου θα ζητηθεί. Το υπόλοιπο πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο έως την επιβίβαση σας στο σκάφος. Πάντοτε η εξόφληση του ναύλου ολοκληρώνεται πριν τον απόπλου.

 

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων ζητήται μια επιστρεφόμενη χρηματική εγγύηση (1000-3000€ ανάλογα το σκάφος) που εξασφαλίζει τον πλοιοκτήτη από ζημιές ή ατύχημα κατά την διάρκεια του ταξιδιού.  Επιστρέφεται ολόκληρη με την παράδοση του σκάφους στην ίδια καλή κατάσταση που το παραλάβατε. 

Με 'σκίπερ-πλοιοκτήτη' αυτή η εγγύηση μπορεί να είναι μειωμένη, ή μπορεί να μην ζητηθεί, κάτι που εμείς σας το προσφέρουμε. 

 

Τέλος το ναυλοσύμφωνο υπογεγραραμμένο από τον Ναυλωτή (εσείς) και τον Πλοιοκτήτη (ή το γραφείο), μαζί με την αρχική προκαταβολή ολοκληρώνουν την ενοικίαση του σκάφους.    Διαδικασία Ενοικίασης

 

Το ναυλοσύμφωνο μπορεί να υπογραφεί από εταιρεία (τιμολόγιο) ή απο ιδιώτη (απόδειξη) ακόμα και απο άτομο που δεν θα ταξιδέψει με το σκάφος.  Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε Ονοματεπώνυμο, Αριθμό ταυτότητος, Διεύθυνση, ΑΦΜ, ΔΟΥ, του υπογράφοντος ατόμου ή εταιρείας.

 

Για το Crew-List χρειαζόμαστε ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητος για κάθε άτομο. 

 

Η εταιρεία και ο σκίπερ δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προσωπικό ατύχημα. Προτείνουμε μια πρόσθετη ασφάλεια ατυχήματος κατα την περίοδο του ταξιδιού.

2018 - ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΝΑΥΛΩΣΕΩΝ.

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίοδο:  

D (πολύ χαμηλή): 13/10/-24/11/   

C (χαμηλή): 31/3/-19/5/ & 22/9/-13/10/ 

B (μεσαία): 19/5/-21/7/  et  25/8/-22/9/     

A (υψηλή): 21/7/-25/8/ 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ

Ενα ταξίδι με ιστιοπλοικό προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας και μια μοναδική επαφή με τη φύση μακριά απο αυτοκίνητα και δρόμους.  Οι ελληνικές ακτές διαθέτουν ομορφιές που είναι απρόσιτες με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Σε μια εβδομάδα μπορούμε να επισκευτούμε 4-6 νησιά.

 

Ένα ιστιοπλοϊκό μπορεί να είναι η πλωτή βάση και για άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ψάρεμα,  windsurf, κατάδυση, εξερεύνηση, αφού μπορεί να μεταφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

 

Επιπλέον στο σκάφος έχει κανείς τη δυνατότητα να μαγειρεύει και αυτό μειώνει ακόμα το κόστος των διακοπών.

 

Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες αποδέχονται κάποιους κανόνες τρόπους ζωής κοινούς σε όλα τα σκάφη  (ομαδικότητα, περιορισμένοι χώροι).

 

Θα χρειαστεί επίσης 1-2 άτομα να συμμετέχουν σε κάποιες μικρές εργασίες πάνω στο σκάφος με πνεύμα συνεργασίας.

 

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο κοστίζει ένα ξενοδοχείο, η μεταφορά αυτοκινήτου και το ταξίδι με πλοίο, αλλά και οι διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρει ένα σκάφος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι διακοπές με στιοπλοϊκό δεν μόνο πιο συναρπαστικές αλλά και οικονομικά ανεκτές.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ  'ONE-WAY TRIP'

Η ποιο συνήθης επιλογή είναι επιβίβαση και αποβίβαση από το ίδιο μέρος πχ ΑΛΙΜΟΣ-ΑΛΙΜΟΣ ή ΛΑΥΡΙΟ-ΛΑΥΡΙΟ. Μπορείτε όμως να αναχωρήσετε από τον ΑΛΙΜΟ και να τελειώσετε το ταξίδι σας πχ στην ΣΥΡΟ.

Εάν το ταξίδι δεν είναι οργανωμένο απο την εταιρεία ή δεν ειναι προγραμματισμένη μεταφορά σκάφους, αυτή η επιλογή στοιχίζει ακριβότερα, διότι χρεώνεστε την μεταφορά του σκάφους πίσω στην βάση του.

Τι θα βρείτε στο σκάφος: 

Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, σκεύη κουζίνας, ψυγείο, μάσκες θαλάσσης, πέδιλα.

 

Τι να φέρετε μαζί σας: 

Δίπλωμα ιστιοπλοïας (αν υπάρχει), αδιάβροχο άνορακ ή ελαφριά νιτσεράδα, μαλακά παπούτσια σκάφους (όχι χοντρά σπορτέξ), αντηλιακή προστασία, λίγα ρούχα ελαφρά και άνετα, είδη μπάνιου. Όλα αυτά σε ένα σάκο μαλακό,παρακαλώ ΟΧΙ σκληρή βαλίτσα.

 

Αρχική | Sun-Sailing | Με Σκίπερ | 2-3ήμερα  |

ΕλλάδαΟργανωμένα Ταξίδια | Προορισμοί |

Χωρίς Σκίπερ | Photo Gallery | Νησιά-Χάρτες |

Ιστιοπλοïα-Ιnfo  |  Ενοικίαση  |  Επικοινωνία  

Μέλος :

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Πανελλήνιος Ομίλος Ιστιοπλοïας Ανοιχτής Θαλάσσης / Σωματείο Επαγγελματικών Σκαφών ΣΙΤΕΣΑΠ.

 SUNSAILING    

 sun.sailing@yahoo.com  Webmasters 

 Copyright ©  2006-2018  all rights reserved.          Share Google+