Δορυφορικός Χάρτης Νήσου Κρήτης

     

Η Ελλάδα απο δορυφόρο:

Grèce-S satellite  Grèce-E satellite  Grèce-N satellite

Δορυφορικοί χάρτες Ελλάδος και όλων των Νήσων

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ανατολικής Μεσογείου

Η Κρήτη είναι το νησί του Μινωικού Πολιτισμού με την πρωτεύουσα του Κνωσό. Η ιστορία της Κρήτης χρονολογείται από την ±7η χιλιετία π.Χ., με τον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό για περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες. Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη που έκτισε παλάτι. Το Μινωικό παλάτι είχε κεντρική θέρμανση (με φωτιά στο υπόγειο) και διπλούς εξωτερικούς θερμαινόμενους τοίχους!) Τα ψηλότερα βουνά είναι ο Ψηλορείτης και τα Λευκά Όροι (±2,400μ) με χιόνι έως περίπου τέλος Απριλίου.

Μετά την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού από την έκρηξη της Θήρας, η Κρήτη ανέπτυξε μια οργάνωση πόλεων (±100) που επηρέασε την Αρχαία Ελλάδα και στη συνέχεια διαδοχικά έγινε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Βενετικής Δημοκρατίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και τέλος της Ελλάδας.

Οι κυριότερες πόλεις του νησιού:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΚΑΣΤΕΛΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΣΟΥΔΑ.

Μικρότερα νησιά γύρω απο την Κρήτη:

ΓΑΥΔΟΣ, ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑ, ΔΙΑΣ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΣΟΥΔΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΓΑΪΔΟΥΡΩΝΗΣΙ, ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ, ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, ΣΠΙΝΟΛΟΓΑ.

 Γνωρίστε τα Ελληνικά νησιά με διαφορετικό τρόπο. Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ιστιοπλοΐκό και διανυκτερεύσετε σε 4-5 νησιά σε μια εβδομάδα.  Ιστιοπλοϊκά ταξίδια από Αθήνα προς ΚΥΚΛΑΔΕΣ και ΣΑΡΩΝΙΚΟ: 55-60€ άτομο/η μέρα με σκίπερ.  Atlantis 43   Οργανωμένα

Δορυφορικοί χάρτες Google (full screen):

Αυτός είναι "Γνήσιος χάρτης Google' με πολύ μεγάλο παράθυρο (full screen). Επιλέξτε 'Satellite' ή 'Map view.Εάν επιλέξετε 'view larger map'  εγκαταλείπετε την ιστοσελίδα μας.